Selecteer een pagina

[:nl]Terwijl de dagen voorbij kruipen en er langzaamaan steeds meer kruisjes op de kalender komen te staan, vertel ik steeds vaker enthousiast over mijn geplande reis naar Australië. Ondertussen weet ik dat ik ongevraagd twee soorten reacties krijg. Ongeveer 75% begint over het rondkruipende ongedierte, met op nummer één De Enge Spin. Oké, ik geef toe, ik knuffel ook niet graag spinnen en ik zie ze liever buiten dan binnen maar om daar nu mijn reis voor af te zeggen daarmee zou ik de spin teveel credit en macht geven. Ook slangen, krokodillen en ander gespuis wat er zou rondkruipen lig ik niet wakker van. Nog niet. Misschien verandert het nog als ik daar eenmaal ben.

De andere 25% begint gelijk ongevraagd over de Australische Man. Totaal niet romantisch. Lijkt absoluut niet op de hunks uit de hitseries of films over down under. Mocht ik al jaren op zoek zijn naar een botte, lompe boer die zo’n 50 jaar achterloopt in emancipatie dan zal ik daar zeker de liefde van mijn leven vinden. Kortom, ook daar hoef ik niet voor naar Australië want daarvan lopen er nog genoeg los hier in Nederland.

Ik maak de reis om familie te bezoeken. Het land te bewonderen. Een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Nog één keer jong voelen, zo zou je het ook kunnen noemen. Na alle links, foto’s, appjes en mailtjes met waarschuwingen over giftige spinnen gedelete te hebben, spreek ik mijn oom nog even op Skype. Hij wuift het spinnenprobleem net zo makkelijk weg en vraagt of ik er al zin in heb. Zin? Ik kan niet wachten! Nog 6 maanden en ik kan het  nog steeds niet geloven dat ik daadwerkelijk aan de grens van Australië sta!

   [:en]While days slowly pass and I get back into my routine, I dare to tell more often about my planned trip to Australia. After the first surprise I usually get two kinds of response. About 75% of the people starts about the crawling creeps, Creepy Spider being the first place winner of all creepiest crawlers. I am here to admit that I am not really a spider-hugging kinda girl and I rather see them outside than inside my house but I will not cancel my trip that would give this Creepy Crawler too much credit. I’m not scared of  bigger creepy crawlers either, like snakes, crocodiles or whatever else is crawling around there. At least not yet, maybe it will change the moment we meet eye to eye.

The other 25% will bring up unannounced The Australian Man. Probably because I am still single and think I might try my luck on the other side of the world. Anyway. I have been warned. The are totally not romantic, don’t look at all like the hunks we see in the movies so basicaly if I am looking for a rude, not female-friendly dude I dont have to travel halfway the world because I can find those men right here under my nose.

Thank you for all the warnings and advice but I am travelling to meet family, to see the country, to finally fullfill that wish. Maybe even feeling young again after years of hard life. After deleting all the warnings about creepy crawlers and bad men, I catch my uncle on skype. He doesnt see any problem in those creepy crawler problems, ‘We have things for there overhere.’  and asks if I’m looking forward to it. Looking forward might be an understatement. Only 6 months to go and I still can’t believe I am really going!
   [:]