Selecteer een pagina

Na weer een geweldige korte nacht, zaten we met z’n allen alweer vroeg, fris en fruitig aan de ontbijttafel een planning te maken. Ik wilde wel graag naar Aqua, the aquarium of western Australia. Beetje jammer dat meerdere mensen wat gepland hadden en zo vielen we al snel weer in een lange file. Alhoewel wij, Nederlanders, daar best wel aan gewend zijn, zat oom toch wel wat te vloeken en te tieren.

Via de toeristische route kwamen we dan toch eindelijk aan in de haven van Hillarys waar het Aquarium gevestigd was. Ik verbaas me altijd weer over alle schoonheid onderwater. Nu hebben wij natuurlijk ook een schitterende onderwatertunnel in Blijdorp waar we doorheen kunnen lopen maar dat is dus niets vergeleken met de tunnel inclusief lopende band in Aqua waar de haaien en pijlstaartroggen om je heen zwemmen. Je springt erop zoals een bord op de lopende band in een Ikea restaurant en je wordt vanzelf rond geschoven. Bijzonder!

Na deze indrukwekkende ervaring van de lopen de band onderwater, lagen er nog heel wat meer aquariums om te bekijken. Zelf ben ik altijd enorm gefascineerd door kwallen, misschien ligt in die fascinatie ook de verklaring van het type man wat ik altijd aantrek. Ze hebben geen hart, geen botten, geen hersenen en toch overleven ze al miljarden jaren. Ik vind het bijzonder. Ook de zeepaardjes vind ik altijd geweldig. Onmogelijk om te fotograferen maar ik zou ze het liefst in een kommetje op de vensterbank hebben.

Nadat we de hele zee hadden doorlopen, vroeg oom of we nog wilden gaan golfen. We waren nu toch in de buurt. Toch was dat bij nader inzien niet zo’n strak plan, toen we de enorme files terug naar huis zagen. Met nog een pitstop in de supermarkt voor de nodige versnaperingen, waren we dan alsnog pas tegen half vier thuis en konden we alle drie op onze eigen manier bijkomen van alle indrukken.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

[:]