Selecteer een pagina

[:nl]Het begin van de tweede week begon met het pakken van de rugzak voor een soort van backpacken voor senioren. Het had die nacht flink geregend maar we hoopten op een mooie dag. Toch maar voor de zekerheid een warm vest meenemen.
Nog geen half uur onderweg en de eerste dikke regendruppels werden door de harde wind enthousiast tegen de voorruit gegooid. De eerste stop was in Bunbury waar dolfijnen zouden moeten zitten. Nadat we de warme auto hadden verlaten om een dolfijn te zien bleek al snel dat ook de dolfijnen vertrokken waren naar warmere gebieden. De beroemde pier die tot ver in het water liep was ook gesloten in verband met de, in onze ogen, enorme storm. Dan maar een kop thee en een snelle hap achter glas om op te warmen. Na Bunbury reden we door naar Cape Naturaliste, een groot park vlakbij het strand. Richting de Wale look out lopen was natuurlijk kansloos want hoe groot was nog de kans dat we die zouden zien met deze koude temperaturen. De auto was toch warmer dan buiten rondbanjeren dus bekeken we de omgeving vanuit de auto en heel af en toe sprong ik even uit om wat foto’s te maken met de nodige oh’s en ah’s vooral op Meelup Beach waar ik nog wel drie uur had kunnen zitten.
Rond half uur reden we naar onze eerste overnachting. Een cottage aan het strand, hoe geweldig! Terwijl Oom wel genoeg gelopen had, besloot ik nog een strandwandeling te maken. Geladen met camera liep ik door de koude wind naar het eind van het strand en weer terug zonder ook maar één walvis, dolfijn of ander soort vis te zien. Toen het tijd werd om terug te gaan omdat het strand op was, wandelde ik vol goede moed weer terug naar de cottage. Terug over het strand en bij de grote boom rechts. Kon niet missen dacht ik. Maar met zoveel grote bomen op het strand was vergissen makkelijk en ineens stond ik op een erf waar ik heel vriendelijk begroet werd door een grote, zwarte labrador die niet luisterde naar zijn baasje. Nadat de hond teruggesleep was, ging mijn zoektocht als een echte survivor verder. Ik moest de cottage weer terugvinden nog voor het donker zou worden dus ik liep terug naar de plek waar ik begon te dwalen en uiteindelijk vond ik net voor het donker de cottage weer terug om daar lekker op te warmen bij het haardvuur.

[:]